• 1402/01/25 - 09:03
  • بازدید: 57
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه

آموزش شیوه صحیح شارژ باتری گوشی های هوشمند

اگر یک گوشی تازه خریدید و دغدغه چگونه شارژ کردن آن را دارید، در این مقاله با ما همراه باشید تا با روش‌های صحیح شارژ کردن تلفن‌همراه آشنا شوید

همه‌ی ما برای اهداف مختلفی مانند ارتباط، سرگرمی، مسیریابی و دیگر کارها به تلفن‌های همراه خود متکی هستیم، اما ممکن است هر چند وقت یکبار به این قضیه فکر کنیم که آیا ما به روش درستی دستگاه‌هایمان را شارژ می‌کنیم و این کار چه تاثیری بر عمر باتری آن‌ها خواهد گذاشت؟

بسیاری از افراد در مورد شارژ کردن گوشی خود تصورات غلط یا عادت‌های بدی دارند که می‌تواند منجر به تخریب سریع باتری شود. در این مقاله نکات ضروری در مورد نحوه صحیح شارژ کردن گوشی و افزایش عمر باتری آن را با شما به اشتراک می گذاریم.

۱. از شارژ کردن‌های شبانه و چرخه شارژ ۰ تا ۱۰۰ خودداری کنید

 

 

یکی از رایج‌ترین اشتباهاتی که مردم مرتکب می‌شوند، شارژ تلفن‌های خود از ۰ تا ۱۰۰٪ در هر بار اتصال شارژر است. این یک چرخه کامل نامیده می‌شود و می‌تواند باعث ایجاد فشار در باتری و کاهش ظرفیت آن در طولانی‌مدت شود. طبق تحقیقاتی که در مورد انواع باتری موبایل انجام شده، باتری‌های لیتیوم یون در صورتی که در محدوده شارژ ۳۰٪ تا ۹۰٪ کار کنند، عمر طولانی‌تری خواهند داشت. بنابراین، بهتر است تلفن هوشمند خود را به طور مرتب شارژ کنید تا اینکه اجازه دهید باتری آن به طور کامل تخلیه شود.

اشتباه دیگری که مردم مرتکب می‌شوند، این است که تلفن‌های خود را از شب تا صبح به شارژر وصل می‌کنند. این کار علاوه‌بر اینکه می‌تواند باعث ایجاد فشار غیر‌ضروری روی باتری و همچنین تولید گرما شود، می‌تواند به سلول‌های باتری نیز آسیب برساند. توصیه می‌کنیم اگر زمانی مجبور به انجام این کار شدید، سعی کنید از یک رابط هوشمند یا یک برنامه استفاده کنید که هنگام رسیدن شارژ تلفن شما به سطح معینی، شارژ کردن را به طور خودکار متوقف کنند.

 

۲. از شارژ سریع به موقع استفاده کنید

همان‌طور که گفته شد، بسیاری از تلفن‌های مدرن با فناوری‌های شارژ سریع همراه هستند که می‌توانند در صورت نیاز، به‌سرعت باتری شما را شارژ کنند. با این حال، این فناوری‌ها همچنین گرمای بیشتری نسبت به شارژ معمولی ایجاد می‌کنند که می‌تواند در مدت‌زمان طولانی به باتری شما آسیب برساند.

توصیه می‌کنیم از فناوری‌های شارژ سریع به‌طور کم و فقط در صورت خنک بودن دستگاه استفاده کنید. به‌عنوان مثال، می‌توانید هنگامی که عجله دارید از شارژ سریع استفاده کنید اما هنگام حضور در داخل خانه یا وقتی دستگاه شما از قبل گرم است، از این کار خودداری کنید.

 

۳. در هنگام شارژ از انجام کارهای سنگین پرهیز کنید

 

 

یکی دیگر از کارهایی که می‌تواند به باتری شما آسیب برساند، استفاده از گوشی هنگام شارژ است. هنگامی که بازی‌های حجیم را اجرا می‌کنید، به تماشای فیلم می‌پردازید یا سایر کارهای سنگین را در هنگام شارژ انجام می‌دهید، باعث ایجاد دو منبع گرما می‌شوید: یکی از شارژر و دیگری از پردازنده. این کار می‌تواند باعث تولید گرمای بیش از حد و ایجاد چرخه‌های مختلفی روی باتری شما شود که طول عمر آن را کاهش می‌دهد.

پیشنهاد ما این است که از استفاده از تلفن خود هنگام شارژ خودداری کنید مگر اینکه واقعا یک کار ضروری داشته باشید. اگر هنگام شارژ نیاز به استفاده از تلفن خود دارید، روشنایی صفحه خود را پایین بیاورید و هر برنامه غیر ضروری را نیز ببندید.

 

۴. گوشی خود را هنگام شارژ از محیط‌ها و وسایل سرد یا گرم دور کنید

همان‌طور که گفتیم، دما یکی از بزرگ‌ترین عواملی است که بر عملکرد باتری و طول عمر آن تأثیر می‌گذارد. طبق گفته‌ها، باتری‌های لیتیوم یون در دمای اتاق بهترین عملکرد را دارند (حدود ۲۰ درجه سانتیگراد یا ۶۸ درجه فارنهایت). دمای شدید سرد یا گرم می‌تواند باعث آسیب غیر قابل برگشت به سلول‌های باتری شما شود و ظرفیت آن‌ها را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. بنابراین، شما باید تلفن خود را از نور مستقیم خورشید‌، بخاری، اجاق گاز، فریزر، داشبورد اتومبیل و غیره دور نگه دارید.

 

۵. به هر شارژری اعتماد نکنید

 

 

شارژرهای با کیفیت بالا دارای یک سری مدارهای داخلی هستند که در صورت وجود ولتاژ بیش از اندازه، تا حد زیادی از باتری تلفن‌همراه شما در مقابل گرمای شدید و آسیب‌های احتمالی، جلوگیری می‌کنند.

گرما بزرگترین دشمن باتری شماست. برخی از شارژرها و کابل‌های ارزان قیمت حتی منجر به آتش‌سوزی و صدمات جبران‌ناپذیری شده‌اند. صرفه‌جویی در هزینه‌ها یک امر بسیار عالی است اما سعی کنید هنگام خرید یک شارژر، کیفیت آن را فدای هرچیزی نکنید.

 

۶. مراقب پاوربانک‌ها باشید

درست مانند شارژرهای ارزان قیمت، پاوربانک‌های ارزان قیمت نیز می‌توانند باتری شما را به مرور زمان خراب کنند. مطمئن باشید که هر پاوربانکی که از آن استفاده می‌کنید، دارای سیستمی برای جلوگیری از شارژ بیش از حد باشد. اگر اینطور نیست، هنوز هم می‌توانید از آن استفاده کنید، اما حواستان باشد هنگامی که باتری شما تقریباً پر شد، آن را از پاوربانک جدا کنید.

بهتر است از پاوربانک‌های دارای فناوری شارژ سریع نیز اجتناب کنید، مگر اینکه از یک برند معتبر باشند. پیش‌تر نیز گفتیم که شارژ سریع می‌تواند الکتریسیته زیادی را به گوشی شما ارسال کند و باعث آسیب رسیدن به باتری آن شود. در نهایت این ولتاژ بالا می تواند طول عمر باتری شما را کوتاه کند.

 

۷. برنامه‌های مدیریت باتری را نصب نکنید

 

 

اگر در حال حاضر حتی یک برنامه مدیریت باتری روی گوشی خود نصب کرده‌اید، سریعا آن را پاک کنید. زیرا این برنامه‌ها دائما در پیش‌زمینه فعال هستند و رفتارهای مختلف گوشی شما را رصد می‌کنند و به جای اینکه باعث ذخیره باتری شما شوند و عمر آن را زیاد کنند، حجم زیادی از انرژی را هدر می‌دهند و باعث فشار آمدن به باتری گوشی شما می‌شوند.

اکثر این برنامه‌ها به منطور نشان دادن تبلیغات مختلف به کاربران توسعه یافته‌اند و شعار حفظ سلامت باتری شما از سوی آن‌ها، تنها یک بازاریابی و ترفند برای نصب آن‌هاست.

 

۸. جدا کردن قاب محافظ از گوشی

قاب‌های گوشی می‌توانند راهی عالی برای زیبا‌تر کردن گوشی شما و افزایش امنیت فیزیکی آن باشند. با این حال، وقتی صحبت از شارژ کردن می‌شود، می‌توانند مشکلاتی را در زمینه دما ایجاد کنند. هنگامی که باتری گوشی شما بیش از حد گرم می‌شود، می‌تواند به بقیه قطعات گوشی شما نیز آسیب برساند. برای ایمن بودن، در حین شارژ کردن قاب آن را جدا کنید، به خصوص اگر متوجه شدید که تلفنتان در حین اتصال به برق داغ می‌شود.

 

۹. اجازه ندهید باتری گوشی تا مدت زیادی خالی بماند

اگر قصد دارید برای مدتی طولانی از گوشی خود استفاده نکنید، بهتر است آن را تا نیمه شارژ کنید. اپل توصیه می‌کند که برای حفظ باتری، گوشی خود را هر ۶ ماه یکبار روشن کنید و آن را تا ۵۰ درصد شارژ کنید. همچنین برای جلوگیری از آسیب‌های احتمالی، اگر باتری گوشی شما جدا می‌شود، سعی کنید آن را در جای خشک و خنک نگهداری کنید.

 

۱۰. روشن کردن حالت هواپیما هنگام شارژ

 

 

تاکنون با آسیب‌هایی که بر اثر دمای زیاد به گوشی وارد می‌شود آشنا شدید. در این حین باید به دنبال راهی برای خنک کردن تلفن‌همراه خود باشیم که روشن کردن حالت هواپیما یکی از آن‌هاست.

هنگامی که حالت هواپیما را روشن می‌کنید، گوشی شما به طور خودکار تمامی ابزارهای ارتباطی را خاموش کرده و در نتیجه از حجم وظایف گوشی شما می‌کاهد. با این کار گوشی تا حدودی خنک و از آسیب رسیدن به قطعات مختلف جلوگیری می‌شود. بنابراین سعی کنید در صورت امکان، هنگام شارژ، گوشی را به حالت هواپیما برده تا هم گوشی‌تان سریع‌تر شارژ شود و هم کمتر داغ کند.

 

نتیجه‌گیری

امیدواریم با رعایت این نکات، بتوانید عمر باتری تلفن‌همراه خود را افزایش داده و تا مدت‌ها نیازی به تعویض آن نداشته باشید اما ذکر این نکته خالی از لطف نیست که نباید از تعویض باتری گوشی خود هراسی داشته باشید. در واقع تعویض یک باتری خراب می‌تواند از فرسودگی سایر قطعات نیز جلوگیری کند. بنابراین هنگامی که متوجه شدید باتری گوشی شما باد کرده یا در کم‌تر از چند دقیقه شارژ شده و به سرعت خالی می‌شود، بدانید که زمان خرید یک باتری جدید است.

 

منبع: زومیت

  • گروه خبری : آموزش
  • کد خبر : 12736
مهندس فاطمه زارعی
خبرنگار

مهندس فاطمه زارعی

تصاویر

آموزش شیوه صحیح شارژ باتری گوشی های هوشمند

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

اخبار فناوری

آرشیو